שיר השירים

הזמנה לטקס לחג שני של פסח

סדר שיר השירים

הַנִּצָּנִים נִרְאוּ בָאָרֶץ עֵת הַזָּמִיר הִגִּיעַ וְקוֹל הַתּוֹר נִשְׁמַע בְּאַרְצֵנוּ׃

שיר השירים ב' 12

חודש האביב הוא חודש לידתו של עַמֵּנוּ, עם התעוררות הטבע כולו, הפריחה, ניצני הפירות שעוד יבשילו, ובעלי החיים המעמידים צאצאים. אנו פותחים את חלונותינו וכל השפע הזה מתמזג בלבנו ומהדהד את נשמתנו הכמהה להתחדשות אחרי החורף. כשנחגוג את זיכרון יציאת מצרים יהדהד בנו הטבע המתחדש. סיפור לידת האומה יתמזג בהתחדשות הטבע סביבנו.

שירה רבה נכתבה על האביב, שדגדג את קולמוסי המשוררות והמשוררים, ואולי הגדולה ביניהם היא מגילת שיר השירים שהטבע והאהבה משתלבים בה:

 "אֲנִי חֲבַצֶּלֶת הַשָּׁרוֹן שׁוֹשַׁנַּת הָעֲמָקִים׃ כְּשׁוֹשַׁנָּה בֵּין הַחוֹחִים כֵּן רַעְיָתִי בֵּין הַבָּנוֹת׃ כְּתַפּוּחַ בַּעֲצֵי הַיַּעַר כֵּן דּוֹדִי בֵּין הַבָּנִים בְּצִלּוֹ חִמַּדְתִּי וְיָשַׁבְתִּי וּפִרְיוֹ מָתוֹק לְחִכִּי"

(שם ב' 1-3)

זוהי הזמנה להיות לתפוח, להיות שושנה, להריח ולטעום את האביב שסביבנו, להתעורר לאהבה ולתשוקה .

מגילת שיר השירים היא מגילה שמנכיחה את הארוס, האהבה והתשוקה וחכמים נחלקו האם לכלול את המגילה בין כתבי הקודש. לבסוף הכריעה את גישתו של רבי עקיבא שטען

  "שֶׁאֵין כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ כְדַאי כַּיּוֹם שֶׁנִּתַּן בּוֹ שִׁיר הַשִּׁירִים לְיִשְׂרָאֵל, שֶׁכָּל הַכְּתוּבִים קֹדֶשׁ, וְשִׁיר הַשִּׁירִים קֹדֶשׁ קָדָשִׁים."

משנה ידיים ג'

סדר שיר השירים

איך נחגוג את שיר השירים בימנו?

נקרא, נשיר, נטעם את המגילה הנפלאה הזאת בכל חושינו.

זוהי הזמנה להצטרף למסורת הנהוגה בקהילת רענן-בית סמואלי, אותה יצר חברנו הרב משה יהודאי. סדר קהילתי מלא בכל טוב : מדרשים, שירה עברית ושירים שנכתבו בהשראת מגילת שיר השירים.

צילום: הרבה יעל קריא

דילוג לתוכן